Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ

Σπύρος-Σπύρου

ΣπύροςΣπύρου

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ – Σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας

Σε σύσκεψη, που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αντικείμενο το Πρόγραμμα για τη Νέα Δράση ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου και ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Πέτρος Οικονόμου.

«Θέλουμε», δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Σπύρου, «να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα ουσιαστικό και χρήσιμο, με στόχο την πραγματική οικονομία και που θα δίνει ελπίδες για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν νευραλγικό σημείο της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει το Νέο Πρόγραμμα ενίσχυσής τους με ποσό 25 εκ. ευρώ από πόρους του Ε.Σ.Π.Α.

Αυτό που ζήτησα, είπε ο Περιφερειάρχης είναι το Πρόγραμμα αυτό να το διαχειριστεί η Περιφέρεια, καθώς αυτή είναι και η πρόταση των φορέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, αφού εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον οποιοδήποτε άλλο τις ανάγκες της περιοχής και διαμορφώνουμε τις προτάσεις μας με βάση το τι ακριβώς χρειάζεται η τοπική οικονομία, προκειμένου να εξέλθει από την ύφεση που την ταλανίζει.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των προτάσεων αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam