Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τουλάχιστον δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέδωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση δανείων. Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δυο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μεταξύ των ατόμων που αναζητούνται είναι και οι κάτωθι:

Ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA TV), ο πρώην πρόεδρος  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Παναθηναϊκού, ‘Αγγελος  Φιλιππίδης,  ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τ Bank Κλέων Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας που διαμένει στο Λονδίνο και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης και ο Χαράλαμπος (Χάρης) Σιγανός, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. ‘Αγγελος Φιλιππίδης βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς συνελήφθη στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλευόταν από χθες με λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν τη σύλληψή του εξετάστηκε από Ιατροδικαστή. ‘Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι παραμένει στο νοσοκομείο και φρουρείται από αστυνομικούς.

Ήδη έχουν συλληφθεί οι κ.κ. Μάριος Βαρότσης και ο πρώην διοικητής του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος.

email
Πηγή άρθρου: express.gr