Ένταση στη Ζάκυνθο από την επίσκεψη βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ο Ι.Λαγός

Ο Ι.ΛαγόςΠ

Ένταση επικράτησε το πρωί στη Ζάκυνθο, όταν φοιτητές και αντιφασιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με αφορμή την παρουσία του βουλευτή Ιωάννη Λαγού στο νησί.

Ο βουλευτής βρίσκεται στην Ζάκυνθο για να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις της τοπικής οργάνωσης (διανομή τροφίμων) αλλά και να μιλήσει το βράδυ σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος.

Όταν οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής τότε ο κ. Λαγός, μαζί με άλλα μέλη της τοπικής οργάνωσης κινήθηκαν προς το μέρος των διαδηλωτών, με την αστυνομία που ήταν από νωρίς στην περιοχή και είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους, να αποτρέπει τα χειρότερα.

Ο Ι.Λαγός ζήτησε να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές και να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συγκεντρωθούν το βράδυ κατά την πολιτική εκδήλωση του κόμματος, ενώ είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας:

«Ήρθαμε να βοηθήσουμε και είμαστε αντιμέτωποι με αυτούς! Aν τους πετάξουμε στη θάλασσα, θα φταίμε εμείς και θα μας φωνάζουν φασίστες»

Πηγή άρθρου: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ