Έντονη αντίδραση τριών πρώην υπουργών για εμπλοκή τους σε υπόθεση ακινήτων

Ο πρόεδρος της Βουλής Β.Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της Βουλής Β.Μεϊμαράκης.(Φωτογραφία: Eurokinissi )

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δύο κορυφαίων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Μιχάλη Λιάπη, προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός τους -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Realnews, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ.

«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ’ όψη, απολύτως κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα» δήλωσε μέσω Twitter ο κ. Βουλγαράκης.

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου» δήλωσε ο κ. Λιάπης.

Η υπόθεση αφορά αγοραπωλησίες ακινήτων, την περίοδο 2005-2008, σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής και όχι μόνο, οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων, ήταν βιτρίνα για να καλυφθεί «μαύρο χρήμα» πάνω από 10 δισ. ευρώ.

email
Πηγή άρθρου: in.gr