Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού

O Yπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

O Yπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, γεγονός που αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες αλλά και επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε σταματήσει με την κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας. Εστιάζοντας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι στηρίζουν τη βιωσιμότητα ενός σημαντικού αριθμού καταλυμάτων, πλέον των 2700, σε περιοχές μειωμένης τουριστικής προσβασιμότητας.

Πρόκειται κυρίως για καταλύματα μικρής δυναμικότητας, παραδοσιακά, των οποίων η λειτουργία πέρα από το εισόδημα που δίδουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθούν στο να εξακολουθούν κάποιες περιοχές να έχουν ζωή, να παράγεται εισόδημα και απασχόληση και κυρίως να αποφεύγεται η ερημοποίηση των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.

«Έχω δεσμευτεί για το επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες και αύριο υπογράφω την υπουργική απόφαση», τόνισε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και Γιώργου Παπαδάκη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Για τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, ο υπουργός είπε ότι σε 10-12 μέρες θα ψηφιστεί ο νόμος βάσει του οποίου θα παίρνουν τη σύνταξή τους για έξι μήνες, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το θέμα τελείωσε» σε ό,τι αφορά τις ανίατες ασθένειες και τις μη αναστρέψιμες βλάβες ανθρώπων με αναπηρία, που αναγκάζονται να περνούν συνέχεια από τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr