Επί ποδός διαδηλωτές και αστυνομία για τα συλλαλητήρια

Διαδηλωτές στην ΔΕΘ

Διαδηλωτές στην ΔΕΘ

Σαν καζάνι που βράζει η Θεσσαλονίκη, με την έντονη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ και των κινητοποιήσεωνπου τη συνοδεύουν, οι οποίες θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Λευκού Πύργου, με τη συγκέντρωση των ενστόλων.

Ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτοι διαδηλωτές- ταξιδιώτες, με τις βαλίτσες τους και τα πανό ανα χείρας, που καταφθάνουν στην πόλη με διάφορα μέσα για να δώσουν το δικό τους παρόν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών καθώς πυροσβεστών.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα βρίσκεται και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συνοδεία από βουλευτές του κόμματος. Θα γίνει προσυγκέντρωση των διαδηλωτών στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου από όπου θα ξεκινήσουν για να ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η κεντρική αυτή πορεία θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει και θα καταλήξει στη ΧΑΝΘ.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει δικό του, ξεχωριστό συλλαλητήριο ενώ η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συντριβάνι στις 6 του απογεύματος του Σαββάτου. Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, έχει προγραμματιστεί η ένστολη διαμαρτυρία των αστυνομικών στο Λευκό Πύργο.

Παράλληλα, στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν και οι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίο θα συγκεντρωθούν στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από τα γραφεία της Αυτόνομης Θύρας 10 και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τη ΔΕΘ.

Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν έκτακτες κινητοποιήσεις το πρωί του Σαββάτου κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr