Έπιασαν τους ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Τρία άτομα συνέλαβαν οι αρχές για τη μεγάλη κλοπή από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως γράφει το pelop, οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους αγοραστές που ενδιαφέρονταν για τα κλεμμένα. Έτσι τους συνέλαβαν με τα αρχαία στα χέρια. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν άμεσα να μεταβαίνουν στο μουσείο για να επαληθευτούν τα στοιχεία των κλοπιμαίων, οτι δηλαδή αντιστοιχούν με αυτά που οι ληστές άρπαξαν από το μουσείο.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη κλοπή έγινε λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 2012 όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, την ώρα που η φύλακας του χώρου απενεργοποιούσε το συναγερμό για να αναλάβει υπηρεσία.

Οι δύο ληστές, υπό την απειλή όπλου, έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα, και στη συνέχεια αφού συνέλεξαν περίπου 65 με 68 εκθέματα από πέντε προθήκες, διέφυγαν πεζοί. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, στην περιοχή του Κοσκινά, δύο χιλιόμετρα από το Μουσείο φαίνεται να ήταν κρυμμένα τα περισσότερα από τα κλοπιμαία. Τα αντικείμενα είναι περίπου 75 και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει γίνει η ταυτοποίησή τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα κλοπιμαία ήταν θαμένα πολύ κοντά στην περιοχή του Μουσείου. Δεν αποκλείται κάποιος από τους δράστες να είχε σχέση με την περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας και Αξιωματικούς της Ασφάλειας Πατρών, την 14:30 σήμερα στην αίθουσα Π. Μπακογιάννης θα προβούν σε ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της ληστείας στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία την 17-2-2012 και την ανεύρεση των αφαιρεθέντων αρχαίων αντικειμένων. Πηγή: www.lifo.gr

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr