Επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας προανήγγειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Πηγή φώτο: zoomnews.gr)

Τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα γραφεία της Λ. Συγγρού, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

«Πολύ σύντομα αρχίζουμε μια προσπάθεια να βάλουμε τέλος σε όλες εκείνες τις δραστηριότητες και τα φαινόμενα που υπάρχουν, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται μια ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης και να σταματήσει να απαξιώνεται η περιουσία των ανθρώπων, καθώς επίσης και οι καθημερινές τους δραστηριότητες», δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας και θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την επιχείρηση, «ούτως ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα πραγματικά να ανασάνει η πόλη».Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να ανασάνει η πρωτεύουσα.

«Η ελληνική κοινωνία πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στο έγκλημα που κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο και δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ασφάλειας στη χώρα. Πρέπει να εξουδετερώσουμε τη βόμβα, η οποία βρίσκεται στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, τη βόμβα του μεταναστευτικού, αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα», ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας πως η κοινωνία ζητά άμεσες λύσεις.

«Πολύ γρήγορα» όμως, διαβεβαίωσε, «θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ούτως ώστε να σταματήσει η Ελλάδα να είναι μια χώρα στην οποία μπορεί ο καθένας να εισέρχεται παράνομα και στη συνέχεια να προβαίνει σε μια σειρά από έκνομες πράξεις σε συνεργασία με τους ντόπιους κακοποιούς».

«Η Ελλάδα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «οφείλει να γίνει μια χώρα η οποία θα αποτελεί το σύνορο της Ευρώπης, αλλά θα είναι ένας χώρος ασφάλειας, ειρήνης, ελευθερίας, δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης».

ΚΚΕ: Δημαγωγούν για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Πηγή φώτο: zoomnews.gr)

«Η ηγεσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημαγωγούν για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους και τα αντιδραστικά τους σχέδια», τονίζει το ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Αυτοί ευθύνονται για τη μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της ΕΕ, γιατί υπέγραψαν και τηρούν την απαράδεκτη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «έχουν σοβαρές ευθύνες για την ανεξέλεγκτη δράση κάθε μορφής εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, εκμετάλλευσης Ελλήνων και μεταναστών, πορνείας, ακροδεξιών και συμμοριών που συνδέονται με το κράτος.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταλογίζει ακόμη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «αξιοποιούν το αστυνομικό προσωπικό για την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και παρακολούθησης του εργατικού – λαϊκού κινήματος και όχι για την αντιμετώπιση του υποκόσμου και της εγκληματικότητας». «Αυτό», συμπληρώνει, «που στην πραγματικότητα επιδιώκουν είναι η απαγόρευση των διαδηλώσεων, η επιβολή σιγής νεκροταφείου για να περάσουν τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού».

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Η εξαθλίωση και η εγκληματικότητα μαστίζουν την κοινωνία

«Οι εικόνες εξαθλίωσης πού πλέον είναι καθημερινές στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, σε συνδυασμό με την εγκληματικότητα σε μια Πολιτεία που δεν λειτουργεί, πλήττουν θανάσιμα τον κοινωνικό ιστό και μάλιστα σε μια περίοδο που η κοινωνική συμμετοχή και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες περισσότερο από ποτέ», επισημαίνει από την πλευρά του το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών. Παράλληλα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «δημιουργούν συνθήκες “εμφυλίου” προφανώς υπέρ όσων απεργάζονται σχέδια ακύρωσης των δημοκρατικών θεσμών».

Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr