Επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

Σκληραίνει τη στάση του ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς.

Ξεκίνησε ήδη από προχθές, Σάββατο, η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, όπως είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, ενώ ο οργανισμός από σήμερα έχει και έναν ακόμη πονοκέφαλο που προέρχεται από την Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Η ένωση, με βάση εξώδικο που έχει ήδη αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ, καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επίσχεση από Δευτέρα 3/9/12 έως και Παρασκευή 7/9/12 ως προς την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων έναντι του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γιατρών, η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι συλλογικές αποφάσεις.

Οι φαρμακοποιοί

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί του ΠΦΣ ζητούν την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες, την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν στην υπαγωγή των φαρμακείων στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

Ακόμη ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και τη βελτίωση της ρευστότητάς τους.

Οι δε γιατροί με τη σειρά τους ζητούν κατά βάση ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκατ. ευρώ και την αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 230 εκατ. ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο, καθώς και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

email
Πηγή άρθρου: naftemporiki.gr