Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα.

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 19:30. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, ενώ βγήκαν στους δρόμους και οι υδροφόρες, ρίχνοντας νερό στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα πλάγια της Βουλής, όταν διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο. Επιτόπου έσπευσαν τα ΜΑΤ, που απομάκρυναν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Λίγο αργότερα ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που έκαναν χρήση μολότοφ στη Βασιλίσσης Σοφίας, την Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας.

Το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 5 το απόγευμα, με εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή του κόσμου.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 100.000, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η ΓΑΔΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και προσαγωγές, άγνωστος όμως είναι ο αριθμός τους.

Παράλληλα, έξω από τη Βουλή έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιστάσεις.

Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, συνεχίζεται η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών. Οι κρότοι κλόνισαν τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ τα δακρυγόνα έγιναν αισθητά στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. Αστυνομικές δυνάμεις κλείδωσαν όλες τις εισόδους της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr