Επεισόδια με μουσουλμάνους και ΜΑΤ στην Ομόνοια

Επεισόδια με μουσουλμάνους και ΜΑΤ στην Ομόνοια

Επεισόδια με μουσουλμάνους και ΜΑΤ στην Ομόνοια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσουλμάνουν που ζουν στην Ελλάδα, κατά της βλάσφημης για τον προφήτη Μωάμεθ ταινίας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε κύμα βίας στον ισλαμικό κόσμο.

Οι περίπου 600 συγκεντρωμένοι θα επιχειρήσουν να μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, έχουν κλείσει, τοποθετώντας κλούβα στη συμβολή της Σταδίου με την Αιόλου, την πρόσβαση των διαδηλωτών πέραν της πλατείας Ομονοίας.

Πριν από λίγο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, ενώ έγινε και χρήση χημικών από την αστυνομία, η οποία, με κλούβες που τοποθέτησε επίσης τόσο στην Πανεπιστημίου, όσο και στην 3ης Σεπτεμβρίου, έχει ουσιαστικά υποχρεώσει τους διαδηλωτές να κινούνται μόνο στην πλατεία Ομονοίας, μην μπορώντας να κάνουν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με αλλοδαπούς διαδηλωτές να σπάνε μάρμαρα στα πεζοδρόμια, για να επιτεθούν στα ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών στην Σταδίου και την Αθηνάς.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr