Επεισόδια στο Αγρίνιο για τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, όπου κατέληξε αντιφασιστική πορεία, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 17:00, παρουσία αρκετών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και πολλών μελών της που έφθασαν στην πόλη από άλλες περιοχές, ενώ η αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα.

Την ώρα της τελετής των εγκαινίων αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία, που κατέληξε στον Αγιο Δημήτριο, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γραφείο της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστου Παππά, του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, του βουλευτή Β’ Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για την τελετή στο Αγρίνιο έφθασαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλαγής και ελληνικές σημαίες από την Κόρινθο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της χώρας.

Παράλληλα, ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία στην περιοχή, καθώς είχε προαναγγελθεί το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την ώρα των εγκαινίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική αστυνομική δύναμη είχε ενισχυθεί από το μεσημέρι με δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Δημάδη και κατέληξε στο ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας.

Μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με τους αντιεξουσιαστές να ρίχνουν μολότοφ και την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι επιτέθηκαν και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη και στην Καρδίτσα.

email
Πηγή άρθρου: in.gr