Επεισόδια στο Σύνταγμα

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Επεισόδια στο Σύνταγμα(Πηγή φωτογραφίας:news.in.gr)

Ένταση έχει προκληθεί και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, από δεκάδες αγνώστους που παρείσφρυσαν, στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όταν μικρή ομάδα ατόμων πέταξε αντικείμενα σε άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Φιλελλήνων.

Χάος επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας από τις παράλληλες πορείες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονται ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που φέρνει το Μνημόνιο 2 και βυθίζει δεκάδες ελληνικά νοικοκυριά στην απόλυτη ύφεση.

Οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που υπολογίζονται ότι φτάνουν τις 10.000 έχουν παραταχθεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την ίδια ώρα εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Βουλή με τους αστυνομικούς να τοποθετούν κλούβες κάθετα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα, η Αμαλίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Σίνα, ενώ το κέντρο είναι απροσπέλαστο για τους οδηγούς.

Υπό κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 13.000 άτομα βρίσκεται το κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην Πειραιώς, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο του υπουργείου Υγείας από εργαζομένους σε αυτό.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο της Νομικής στην οδό Σίνα.

Στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο συμμετέχουν:

  • H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
  •  Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
  •  Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.
  • Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
  •  Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
  •  Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή.