Επεισοδιακή η επίσκεψη της XA στην Κρήτη

Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή

Ένταση επικρατεί, στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου την Κυριακή πραγματοποιείται συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στο ξενοδοχείο Belvedere, όπου προγραμματίζεται να μιλήσουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έχει στήσει οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο σε ακτίνα 150 μέτρων.

Ωστόσο ήδη στη Χερσόνησο από νωρίς βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι “περνούν από κόσκινο” όσους ζητούν να περάσουν.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν τετ α τετ με τους αντιεξουσιαστές.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι “δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος”.

Ο ίδιος έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών, λέγοντας ότι δεν προχωρούσαν σε ειρηνική διαδήλωση, αλλά φορώντας κουκούλες προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή άρθρου: newpost.gr