Έτοιμος για τη βουτιά στο κενό από τη στρατόσφαιρα-Παρακολουθήστε το ζωντανά!

O ατρόμητος Φέλιξ ετοιμάζεται να πηδήσει

O ατρόμητος Φέλιξ ετοιμάζεται να πηδήσει από τα 29.455 μέτρων στην τελική πρόβα του εγχειρήματος (Πηγή: Red Bull Stratos)

Έχοντας βάλει σκοπό να καταρρίψει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, ο περιπετειώδης αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ετοιμάζεται να μπει στο αερόστατο και να ανέβει σε ύψος 36,5 χιλιομέτρων, από όπου θα πηδήξει και θα πέσει ξεπερνώντας την ταχύτητα του ήχου.

Ο «ατρόμητος Φέλιξ» συνεργάζεται με την εταιρεία Red Bull προκειμένου να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Τζο Κίτινγκερ, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα και ανέπτυξε ταχύτητα 988 χιλιομέτρων την ώρα, ή Μach 0,9.

O 43χρονος πιλότος και αλεξιπτωτιστής, γνωστός για τα άλματα του από ουρανοξύστες σε όλο τον κόσμο, φορά ειδική στολή που θυμίζει αστροναύτη για να επιζήσει στις συνθήκες ακραίου ψύχους και χαμηλής πίεσης σε αυτό το ύψος.
Αρκετοί θάνατοι έχουν σημειωθεί εξάλλου σε προηγούμενες απόπειρες για κατάρριψη του ρεκόρ της υψηλότερης και ταχύτερης ελεύθερης πτώσης.

H απογείωση του αερόστατου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ στο Μέξικο προγραμματίζεται για τα ξημερώματα τοπική ώρα, περίπου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

email
Πηγή άρθρου: in.gr