Ξεχάστε τα πράσινα ανθρωπάκια – Οι εξωγήινοι είναι τεράστιες πορτοκαλί μέδουσες

Εξωγήινες μορφές ζωής

Εξωγήινες μορφές ζωής

Αν πιστεύατε ότι οι εξωγήινοι είναι μικρά πράσινα ανθρωπάκια, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα όντα αυτά -αν υπάρχουν- πιθανόν θα μοιάζουν με τεράστιες μέδουσες με πορτοκαλί υπογάστριο.

Σύμφωνα με την Μάγκι Αντεριν-Ποκοκ, ειδική σε θέματα δορυφόρων και σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης, είναι πιθανό ότι αν υπάρχει εξωγήινη ζωή τότε είναι ακόμη πιο παράξενη από όσο φανταζόμαστε.

Μας καλεί λοιπόν αντί για μικρά πράσινα ανθρωπάκια να φανταστούμε την εξωγήινη ζωή να μοιάζει με γιγαντιαίες μέδουσες σε σχήμα κρεμμυδιού με πορτοκαλί υπογάστριο.

Βάση της ζωής δεν είναι ο άνθρακας αλλά το πυρίτιο και τα πλάσματα απορροφούν το ηλιακό φως μέσω του «δέρματός» τους και τις χημικές ουσίες που απορροφώνται μέσα από γιγαντιαία στόματά τους.

Αλλά ενώ θα μπορούσαν να μοιάζουν με μέδουσες, δεν θα ζούν μέσα στη θάλασσα αλλά στην ατμόσφαιρα πλανητών όπως ο Δίας.

Μεγάλο μέρος της έμπνευσής της Πόκοκ προέρχεται από τις παράξενες μορφές ζωής που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στα βάθη των ωκεανών.

Η δρ Πόκοκ περιέγραψε τον δικό της «Ε.Τ.» της στα πλαίσια του Μήνα Επιστήμης τονίζοντας πως είναι φυσικό «η φαντασία μας να περιορίζεται από ό, τι βλέπουμε γύρω μας και τη συμβατική σοφία ότι η ζωή απαιτεί νερό και άνθρακα. Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, παίζοντας με ιδέες όπως είναι το πυρίτιο στο οποίο θα μπορούσαν να βασιστούν άλλες εξελιγμένες μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες και περιβάλλοντα πολύ διαφορετικά από το δικό μας».

Η επικεφαλής επιστήμονας της διαστημικής εταιρείας Astrium, λέει ότι ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν δισεκατομμύρια πλανήτες στο γαλαξία μας και μόνο, πολύ λίγοι είναι σε θέση να υποστηρίξουν ζωή.

Στη συνέχεια, ακόμη και αν η ζωή έχει εξελιχθεί, είναι απίθανο να είναι αρκετά ευφυής για να επικοινωνήσει μαζί μας. Τέλος, αν είναι σε θέση να έρθει σε επαφή, οι πιθανότητες αυτό να συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr