Επίθεση κουκουλοφόρων στο «Πρώτο Θέμα»

Επίθεση κουκουλοφόρων στο «Πρώτο Θέμα»

Επίθεση κουκουλοφόρων στο «Πρώτο Θέμα»

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εξαπέλυσε το απόγευμα μια ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων, οι οποίοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο, έσπασαν τζαμαρίες με βαριοπούλες και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι κουκουλοφόροι έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας, στο Μαρούσι, λίγο μετά τις 8 το βράδυ και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, των μέσων ενημέρωσης και των νεοναζί.

Στη συνέχεια πέταξαν πέτρες και δοχεία με μπογιές μαύρες και κόκκινες, ενώ έσπασαν τζαμαρίες του κτιρίου με βαριοπούλες και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στους γύρω δρόμους.

Οι άγνωστοι πέταξαν στον αέρα έντυπο υλικό, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.

Τα φείγ-βολάν ανέγραφαν το εξής σύνθηα: «Κράτος, ΜΜΕ, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα».

«Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας. Κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο» τόνισε, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Την επίθεση των κουκουλοφόρων καταδίκασε και η ΝΔ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».

«Κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της . Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του.

Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας επιπλέον ότι «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας, από όπου κι αν προέρχεται».

Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπως καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».

Καταδίκη από τις ενώσεις Τύπου

Οι Ενώσεις Τύπου καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» υπογραμμίζοντας πως οι επιθέσεις αυτές στρέφονται κατά του πλουραλισμού, της ενημέρωσης και της ίδιας της δημοκρατίας.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η δημοκρατία και η ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.
email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr