Επίθεση στον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά – Καταδικάζει ο ΠΣΑΤ

ΠΣΑΤ

ΠΣΑΤ

Άνανδρη επίθεση δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/09) ο Αρης Ασβεστάς, έξω από το σπίτι του από δύο αγνώστους, οι οποίοι τον τραυμάτισαν σοβαρά στο πρόσωπο.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση εξέδωσε ο ΠΣΑΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αθλητικού Συντάκτη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Άρη Ασβεστά.

Δύο θρασύδειλοι «φουσκωτοί» τραμπούκοι του έστησαν ενέδρα τα ξημερώματα, την ώρα που έφθασε στο σπίτι του, μετά την εκπομπή του στον «ΣΠΟΡ FM» και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οκτώ ράμματα.

Η επίθεση στον Άρη Ασβεστά είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και της ελευθεροτυπίας. Είναι προφανές, πως οι ελεύθερες φωνές και απόψεις και τα σχόλια ενοχλούν και κάποιοι θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τις φιμώσουν, αλλά δυστυχώς για αυτούς επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες, δυναμώνουν όχι μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο που τις καταδικάζει σύσσωμος, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Τέτοιες τραμπούκικες επιθέσεις είναι επιθέσεις και κατά της ίδιας της δημοκρατίας και είναι επίσης προφανές πως έχουν ηθικούς αυτουργούς.

Ο ΠΣΑΤ εύχεται περαστικά στο συνάδελφο Άρη Ασβεστά και δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του. Τονίζει δε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές, ούτε να κάμψουν τη σταθερή θέση των Αθλητικών Συντακτών να ενημερώνουν με συνέπεια και αντικειμενικότητα την κοινή γνώμη.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως η επίθεση στον Άρη Ασβεστά δεν είναι η πρώτη. Τους τελευταίους μήνες τρεις ακόμη Αθλητικοί Συντάκτες έχουν δεχθεί άνανδρες επιθέσεις με στόχο τη φίμωσή τους.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και την επιχείρηση φίμωσης και χειραγώγησης του Τύπου που επιχειρείται από διάφορα κέντρα και δια της βίας. Προς τούτο, ο ΠΣΑΤ πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τις Ενώσεις του Τύπου, έτσι ώστε να δοθεί μια και καλή τέλος σε αυτά τα φαινόμενα. Ο ΠΣΑΤ καλεί ακόμη τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και να προχωρήσουν στη σύλληψη των δραστών, οδηγώντας τους ενώπιον της δικαιοσύνης».

email
Πηγή άρθρου: onsports.gr