Ερχεται και στην Ελλάδα η Huffington Post

Arianna Huffington

Arianna Huffington (Πηγή φώτο:digitalnewsjournalist.com)

Το ανακοίνωσε η ίδια η Αριάννα Χάφινγκτον σε συνέντευξη τύπου για το λανσάρισμα της Γαλλικής Huffington Post.
Σήμερα εγκαινιάστηκε η πρώτη διεθνής έκδοση της διάσημης ιστοσελίδας Ηuffington Post στα Γαλλικά. Διευθύντρια του μάλιστα θα είναι η Αν Σενκλέρ, συζύγου του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν. Η ιστοσελίδα έγινε σε συνεργασία με τον όμιλο Le Monde.

«Εισάγουμε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού την πλατφόρμα, την τεχνολογία και τα εργαλεία, αλλά η Le Huffington Post είναι απολύτως ενταγμένη στην γαλλική κουλτούρα» γράφει η Χαφινγκτον στη νέα σελίδα. Παράλληλα δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα βάλει μπρος μια ελληνική Huffington Post καθώς και ότι συζητά με διάφορους πιθανούς συνεργάτες στην Ελλάδα.

Το Μάρτιο η Huffington Post θα λανσάρει την Ισπανική της έκδοση σε συνεργασία με την ΕλΠαΐς, και τον Απρίλιο την Ιταλική της έκδοση σε συνεργασία με τον εκδοτικό όμιλο L’ Espresso. «Έχουμε σχέδια να δημιουργήσουμε ιστότοπους σε πολλές, πολλές χώρες». Η Αμερικάνικη Huffington Post που ιδρύθηκε το 2005 έχει 37 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. To μείγμα ειδήσεων, πληροφοριών, και απόψεων από δημοσιογράφους μαζί με διάσημους θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστικό.