Έρχεται νέος καύσωνας

Καύσωνας

Έρχεται νέος καύσωνας .

Αίθριος ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Στην Αττική επικρατεί ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη Οι άνεμοι πνέουν 4 με 6 στα ανατολικά και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανάλογες οι καιρικές συνθήκες και την Πέμπτη με την θερμοκρασία ωστόσο να ανεβαίνει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

email
Πηγή άρθρου: real.gr