Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Βροχές-Καταιγίδες

Βροχές-Καταιγίδες

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Πέμπτη κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και βαθμιαία στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, ενώ προβλέπονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας και Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί 7 με 8 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά μέχρι 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο θα σημειωθούν έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή άρθρου: inews.gr