Φάκελοι με σφαίρες και απειλές στον Προβόπουλο και Πρετεντέρη

 Γιώργος Προβόπουλος.

Γιώργος Προβόπουλος.

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Παρασκευής όταν το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε για έναν φάκελο που έφτασε στο όνομα του κ. Γ. Προβόπουλου και περιείχε δύο σφαίρες και σημείωμα με απειλές.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο φάκελος έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του διοικητή. Μέλη του προσωπικού γραφείου του κ. Προβόπουλου εντόπισαν τον φάκελο και αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Φάκελος με σφαίρες εστάλη επίσης το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του δημοσιογράφου κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη σο Mega. Ο φάκελος εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την ευθύνη για τις αποστολές των επιστολών ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σφαίρες είχε στείλει και η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» στις αρχές του 2010 και ανέλαβε την ευθύνη ύστερα από βομβιστική ενέργεια στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 επίσης είχαν σταλεί σφαίρες Καλάσνικοφ σε δικαστικούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον της ΔΟΥ Χανίων, καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και προσφάτως στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

Επιπλέον όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα», φάκελος με σφαίρες είχε αποσταλεί στα γραφεία του ΠαΣοΚ τον Οκτώβριο του 2011.

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr