«Φεστιβάλ Τουρισμού 2016»

«Φεστιβάλ Τουρισμού 2016»

«Φεστιβάλ Τουρισμού 2016»

Και τα Ιόνια νησιά με την συμμετοχή της Κέρκυρας έδωσαν το δικό τους παρών στο«Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» που πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Μαΐου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο χώρο ανάμεσα στο Βασιλικό Θέατρο και το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».Το ΕΕΘ είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις της περιοχής να δώσουν το δικό τους «παρών» στο Φεστιβάλ, προκειμένου να συμβάλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης, κάτι που θα σημάνει και την ενίσχυση των προσπαθειών για την αναβάθμιση της Κεντρικής Μακεδονίας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού.Στόχος της συμμετοχής της Κερκυραϊκής αποστολής στο φεστιβάλ ήταν η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης και η προβολή της στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Για τον σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Χονδρογιάννης κάλεσε όσους το επιθυμούσαν να συμμετάσχουν δωρεάν με πληροφοριακό υλικό (banner, έντυπα κ.α.) της επιχείρησής τους,στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Μένα αξιόλογο έντυπο του Δήμου της Κέρκυρας <<ΚΈΡΚΥΡΑ εμπειρία ζωής >>και ένα πανέμορφο stand με φόντο το Ποντικονήσι ,την συμμετοχή τοu βραβευμένου λαογραφικού μουσείου CASA PARLANTE κ.α επιχειρήσεων ,η πανέμορφη Κέρκυρα προσκάλεσε αρκετούς Θεσσσαλονικείς και όχι μόνο, να την επισκεφθούν και να ζήσουν από κοντα ένα μοναδικό ταξίδι αφού αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές γωνιές της Ευρώπης .Το “Φεστιβάλ Τουρισμού 2016” εγκαινίασε, στη σύντομη τελετή που έγινε στην κεντρική εξέδρα, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Όπως τόνισε, “είναι άξιο συγχαρητηρίων το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης που παρουσιάζει μία τόσο σημαντική διοργάνωση για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την αναβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Με τέτοιες διοργανώσεις θα αναβαθμίσουμε αυτό που λέμε βαριά ελληνική βιομηχανία, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στέκεται στηλοβάτης της εθνικής οικονομίας”.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη το Επιμελητήριο μας για τη διοργάνωση, σημειώνοντας ότι η ΠΚΜ στάθηκε στο πλευρό του και συμμετείχε ενεργά στην Οργανωτική Επιτροπή. Πρότεινε μάλιστα το “Φεστιβάλ Τουρισμού 2017” να διοργανωθεί στην Κατερίνη, πρόταση που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο κ. Ζορπίδης, στην ομιλία του σημείωσε ότι το ΕΕΘ χωρίς καμία διάθεση βεντετισμού ή καπελώματος εργάζεται για το καλό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, και καλεί όλους τους φορείς να πράξουν το ίδιο για να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός. “Ετοιμάσαμε με σκληρή δουλειά ένα Φεστιβάλ για να προσφέρουμε κάτι και εμείς στην πόλη μας και την ανάδειξη της. Ελπίζουμε ο θεσμός αυτός να διατηρηθεί και χρόνο με το χρόνο να εμπλουτίζεται και να μεγαλώνει”.

Μια γιορτή που αποδεικνύει την δυναμική της ,ένα ακόμη φεστιβάλ που μόνο η θεσσαλονίκη ξέρει να διοργανώνει τόσο καλά έλαβε τέλος με επιτυχία να ευχηθούμε μια αξιόλογη τουριστική χρονιά για όλους τους επιχειρηματίες σε όλο και τους φορείς στο χώρο του τουρισμού !!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΗ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ

email