Φήμες για επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ALTER

Γ,Κουρής και ALTER

Γ,Κουρής και ALTER

«Συνάδελφοι λόγω των εξελίξεων αύριο στις 3 μ.μ. συνέλευση των δημοσιογράφων του ALTER στην ΕΣΗΕΑ για να δούμε τις περαιτέρω ενέργειες μας» γράφει το μήνυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, που φτάνει σε όλους τους δημοσιογράφους του γνωστού πλέον ως «πολύπαθου» καναλιού!

Συμπληρώθηκε δε, ένας χρόνος από όταν το κανάλι σταμάτησε τη λειτουργία του, ενώ εργαζόμενοι παρέμειναν στις εγκαταστάσεις για περιφρούρηση, με την ελπίδα πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα και ο σταθμός θα συνεχίσει να εκπέμπει. Το κλείσιμο του σταθμού και η ομηρία των εργαζόμενων του που είχε αρχίσει περίπου 18 μήνες πριν, με καθυστερήσεις έως καθόλου καταβολή δεδουλευμένων, βύθισε τους 600 περίπου εργαζόμενους σε προσωπικά αδιέξοδα και οικογενειακές τραγωδίες. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία και έτσι δεν ήταν λίγοι αυτοί που αισιοδοξούσαν για μια λύση.

Από τα μεσάνυχτα τα social media αρχίζουν να κατακλύζονται από ανησυχία και αναφορές των εργαζομένων πως πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο χώρο του σταθμού στο Μπουρνάζι, την ίδια μέρα, την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί όλοι. Κάποιοι αναφέρουν πως θα αποζημιωθούν με έναντι και χωρίς άλλες απαιτήσεις εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων και το κανάλι που από Δεκέμβρη θα λειτουργήσει σε εγκαταστάσεις, που στεγάζονταν το Σταρ στο παρελθόν, στον Ταύρο.

Σύμφωνα με τις φήμες δεν είναι γνωστό ακόμα το τι προβλέπει η συμφωνία μεταξύ κ. Γιώργου Κουρή και τεχνικών. Λέγεται πως περιλαμβάνονται σε αυτήν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση πτώχευσης και πως θα πληρωθούν 249 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων που θα στελεχώσουν το Άλτερ από 1η Δεκεμβρίου, οι οποίοι έχουν ήδη, ειδοποιηθεί.

Τι θα απογίνουν αν είναι αλήθεια οι υπόλοιποι 400 εργαζόμενοι; Το πιο αισιόδοξο σενάριο αφορά στο ότι θα αποζημιωθούν αφού μπει το κανάλι στο άρθρο 99 και πάρει δάνεια η εργοδοσία. Η πληρωμή των 249 διαφοροποιείται ανά άτομο, με τη σύμφωνη γνώμη όσων από αυτούς δεχθούν το κούρεμα των οφειλών τους για να επιστρέψουν στη δουλειά.

Η πληρωμή θα γίνει με επιταγές, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν διάφορα έντυπα, όπως αναφέρεται από γνώστη της κατάστασης στο Άλτερ. Επικοινωνώντας με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του Αλτερ, κ. Βασίλη Τζήμτσο ενημερωθήκαμε πως: «Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με τον αγώνα και την επίσχεση που αποφράστηκε από τα 3 σωματεία των εργαζομένων. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά ο κ. Γιώργος Κουρής τα «βρήκε» με το σωματείο τεχνικών επιχειρώντας να διασπάσει το σύνολο. Ο κ. Κουρής ζητάει να επαναλειτουργήσει το κανάλι με 249 άτομα από τα 600 που εργάζονταν και αυτό το καταφέρνει με τη συναίνεση των εκπρόσωπων των τεχνικών. Είχαμε φτιάξει εξαμελή επιτροπής αγώνα, στην οποία συμμετείχα εγώ και ο κ. Φιλιππάκης, από τους δημοσιογράφους, τρεις από τους τεχνικούς και ένας απ΄ τους διοικητικούς. Οι δημοσιογράφοι είχαμε άγνοια. Τα μάθαμε εχθές, όπως ανακοινωθήκαν στους εκλεκτούς. Οι 400 είναι σε τραγική μοίρα και δεν ενδιαφέρθηκαν για αυτούς. Από τους 200 καλούν με βάση τη λίστα οι τεχνικοί, μόλις 50 δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, κ. Τρίμης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και ζήτησε και αυτός οι 50 δημοσιογράφοι να μην υπογράψουν συμφωνητικά ακόμη, αλλά να περιμένουν τη συνέλευση των δημοσιογράφων. Δεν ξέρουμε επίσημα ούτε τι λέει η συμφωνία, ή τι η εργοδοσία για όλα αυτά. Οι εργαζόμενοι, όμως διασπώνται και χωρίς ευθύνη των δημοσιογράφων που επαναλαμβάνω είναι 200 και όχι 50».

Στην έκπληξη μας πως οι εκπρόσωποι των τεχνικών ήταν και οι πιο σκληροπυρηνικοί στο να μην υπάρξουν υποχωρήσεις και συναινετικές λύσεις, ο κ. Τζήμτσος απέφυγε να σχολιάσει.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr