Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα – 91 νεκροί

Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα

Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα

Τουλάχιστον 91 νεκρούς – μεταξύ τους πάνω από 20 παιδιά – άφησε πίσω του ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι και κατέστρεψε ολοσχερώς δύο σχολεία και εκατοντάδες σπίτια.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, ενώ οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έφτασαν τα 200 μίλια την ώρα. Το πέρασμα του, κατέστρεψε μεγάλο μέρος μιας περιοχής στην Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NBC, μεταξύ των νεκρών είναι μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα καταψύκτη.

Στην περιοχή Σόουνι, ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τροχόσπιτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής” και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μαίρη Φέιλιν.

Την περασμένη Πέμπτη, 10 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Πηγή άρθρου: nooz.gr