Φωτιά στο πλοίο Νήσος Μύκονος

Φωτιά στο πλοίο Νήσος Μύκονος

Φωτιά στο πλοίο Νήσος Μύκονος

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο “Νήσος Μύκονος”, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου έχοντας 248 επιβαίνοντες, 174 επιβάτες και 74 μέλη πληρώματος, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο με νεώτερη ανακοίνωσή του δηλώνει ότι η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Σάμο, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι επιβάτες –ανάμεσά τους και 15 αλλοδαποί– για προληπτικούς λόγους έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους. Στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και δύο πλοιάρια.

Το πλοίο είναι ακινητοποιημένο, χωρίς μηχανές, καθώς πυκνοί καπνοί και φλόγες έβγαιναν από την καπνοδόχο σε σημείο κοντά στο μηχανοστάσιο. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Σάμου είναι καλές.

Από την ίδια την εταιρεία Hellenic Seaways ανακοινώθηκε ότι, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του πλοίου “Νήσος Μύκονος” προς Σάμο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τσιμινιέρα του πλοίου και ότι “η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τα μέλη του πληρώματος”.

“Στο πλοίο επιβαίνουν 174 επιβάτες με προορισμό το Καρλόβασι και 37 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως”, συνεχίζει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας πως “οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους”.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες 

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του επιβατηγού Νήσος Μύκονος της εταιρείας Hellenic Seaways το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι 248 επιβάτες μετεπιβιβάζονται στο πλοίο Παναγία Θεοτόκος με προορισμό τη Σάμο, προκειμένου να αποφύγουν την πολύωρη ταλαιπωρία, καθώς το Νήσος Μύκονος πλέει με χαμηλή ταχύτητα και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι μετά τα μεσάνυχτα.

Το πλοίο απέπλευσε στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Σάμο. Η φωτιά εκδηλώθηκε ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αρχικά στα μπροστινά σαλόνια του πλοίου. Παράλληλα προσέτρεξαν τέσσερα σκάφη που έπλεαν στην περιοχή και δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η ζωή των επιβατών δεν τέθηκε σε κίνδυνο. Σε πέντε επιβάτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργότερα επιβιβάστηκαν σε πλωτό του Λιμενικού Σώματος για να φτάσουν πιο γρήγορα στη Σάμο.

email
Πηγή άρθρου: sigmalive.com