ΤΟ ΓΕΕΘΑ θα πληρώσει τη διαμονή του στρατηγού Κωσταράκου στην Κεφαλονιά

Μιχαήλ Κωσταράκος

Μιχαήλ Κωσταράκος

Ενοχλημένος από την έκταση που πήρε το ζήτημα της κάλυψης του κόστους διαμονής του στην Κεφαλονιά τις πρώτες ημέρες του μεγάλου σεισμού των 5,8 Ρίχτερ φέρεται να είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Η ανάμειξη του ονόματος του στο αλαλούμ που προκλήθηκε με το ποιος θα πληρώσει τη διαμονή υπουργών, γενικών γραμματέων, καθηγητών, μηχανικών, στρατιωτικών ακόμα και δημοσιογράφων φαίνεται ότι εξόργισε τον κ. Κωσταράκο, που αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη (του ΓΕΕΘΑ) για να «καθαρίσει» το όνομά του από τις όποιες υπόνοιες περί «μπαταχτσή».

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος του νησιού, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, είχε προσφερθεί να πληρώσει ο δήμος τα περίπου 12 χιλιάδες ευρώ που είχαν χρεώσει οι ξενοδοχειακές μονάδες για τη φιλοξενία όσων επισήμων επισκέφτηκαν το νησί. Η πρόταση τελικά αποσύρθηκε καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους και σίγουρα θα προκαλούσε και το κοινό αίσθημα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Κωσταράκος ήταν ο πρώτος που αντέδρασε σε αυτή την… παρεξήγηση και υπάρχουν ελπίδες να μην είναι ο μόνος, έστω και με χρήματα άλλων – στη συγκεκιρμένη περίπτωση του ΓΕΕΘΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο:

«Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας Cephalonia Holidays το ποσό των 300 ευρώ που αντιστοιχεί στην διαμονή για δύο ημέρες (3 και 4 Φεβρουαρίου), του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου και δύο στελεχών του ΓΕΕΘΑ, σε ξενοδοχείο στο νησί της Κεφαλονιάς, κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της κατάστασης που προέκυψε από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Φεβρουαρίου».

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr