Γιάννης Οικονομίδης: «Στείλτε την Εγνατία στην Κεφαλλονιά»

Καταστροφές από σεισμό

Καταστροφές από σεισμό

Ο πρ. γ.γ. Δημοσίων Εργων προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης στο νησί.

Την αξιοποίηση της εμπειρίας της Εγνατίας Οδού ΑΕ στη διαχείριση της αποκατάστασης των ζημιών από φυσικές καταστροφές προτείνει, μέσω του «Βήματος», για την ανακούφιση των ζημιών από το πέρασμα του Εγκέλαδου στην Κεφαλλονιά ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων και γραμματέας του τομέα Υποδομών και Δικτύων του ΠαΣοΚ κ. Γιάννης Οικονομίδης.

Οπως λέει ο κ. Οικονομίδης, τα στελέχη της Εγνατίας Οδού διαθέτουν πλούσια εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές, η οποία χρονολογείται από το 2003, όταν κλιμάκιο της Εγνατίας συνέδραμε νησιά των Κυκλάδων, τα οποία χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Μάλιστα, τα στελέχη της Εγνατίας παρέμειναν στο Αιγαίο για πολλούς μήνες, συντονίζοντας την όλη προσπάθεια, ενώ επανέλαβαν αντίστοιχες δράσεις τόσο το 2010 στην Ικαρία όσο και το 2012 στη Ρόδο.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, τα στελέχη της Εγνατίας διαχειρίζονται όλα τα έργα υποδομών του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του Νοτίου Αιγαίου και έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση ανορθόδοξων καταστάσεων.

Τριπλή παρέμβαση

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, η διαχείριση της κατάστασης στην Κεφαλλονιά θα πρέπει να λειτουργήσει σε τρία επίπεδα.

Τις βαριές υποδομές (οδικό δίκτυο κτλ.) μπορεί να αναλάβει η Εγνατία οδός ΑΕ, με αντικείμενο το μάνατζμεντ της αποκατάστασης των βλαβών.

Η αποκατάσταση των δημόσιων κτιρίων (σχολεία, νοσοκομεία κτλ.) μπορεί να περάσει στην επίβλεψη της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ – ΔΕΠΑΝΟΜ), η οποία έχει τη σχετική εμπειρία.

Ο αντισεισμικός έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων να «τρέξει» από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ).

Ο κ. Οικονομίδης σημειώνει ότι μέσα από την ΥΑΣ θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεικτό κλιμάκιο που θα παραμείνει στο νησί για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς στο πλαίσιο των αντισεισμικών ελέγχων, η ομάδα θα κληθεί να «τρέξει» ζητήματα πολεοδομικού χαρακτήρα τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της τεκμηρίωσης.

Επίσης, παρατηρεί ότι η κεντρική υπηρεσία της ΥΑΣ, η οποία ορίζει και τις προδιαγραφές των αντισεισμικών παρεμβάσεων, θα μπορούσε – μεταξύ άλλων – να αναλάβει την εκπαίδευση των μηχανικών της περιφέρειας και του δήμου, ώστε την επόμενη φορά οι τοπικές τεχνικές υπηρεσίες να είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός σεισμού.

Παράλληλα, ο κ. Οικονομίδης σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων και των υποδομών, ενώ υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα μπορούσε να κινηθεί γρήγορα και να εντάξει μελέτες αποκατάστασης στα ευρωπαϊκά προγράμματα ή να τρέξει άλλες με τη μέθοδο των προθεσμιακών συμβάσεων.

Ακόμη, όπως παρατηρεί ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, θα πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταφοράς του κόστους αποκατάστασης σε κάποιο περιφερειακό ή εθνικό πρόγραμμα.

Οπως επισημαίνει ο κ. Οικονομίδης, δεδομένου ότι το νησί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που συνεπάγεται εύκολη εφαρμογή έκτακτων μέτρων, η κήρυξη της Κεφαλλονιάς ως σεισμόπληκτης έρχεται να διευκολύνει την έγκριση των χρηματοδοτήσων για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Ωστόσο, όπως λέει, το μείγμα της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου προς τους πληγέντες πολίτες προφανώς θα εξαρτηθεί από τις διαθέσιμες πιστώσεις στον προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου θα καθορίσει την αναλογία μεταξύ δανεισμού και επιδότησης για τους δικαιούχους.

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr