Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στο Ληξούρι

Πυρκαγιά

Πυρκαγιά

Περί Ώρα  18:30΄ της 28-05-2013 εξερράγη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βόβυκες Δημοτικής Ενότητας Παλικής.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν πέντε (5) πυροσβεστικά οχήματα, τρία (3) από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου και δύο (2) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου με δεκαοκτώ (18) πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν, η τοπική αυτοδιοίκηση με μία (1) υδροφόρα και ένα (1) πυροσβεστικό όχημα, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παλικής με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίστηκε από τον Αναπληρωτή Διοικητή της Π.Υ. Αργοστολίου , Επιπυραγό Σολδάτο Βασίλειο (ΕΡΜΗΣ Κεφαλλονιάς) ενώ παρόν ήταν και ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου, Ανθυποπυραγός Κοτσαρίδας Γεώργιος (ΑΡΗΣ Ληξουρίου), συνεπικουρούμενοι από τον Αντιδήμαρχο Παλικής Κο Θεοφιλάτο Ευάγγελο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κο Τουμάση Χαράλαμπο.

Στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπνεαν ισχυροί νοτιοανατολικοί (ΝΑ) άνεμοι.

Η πυρκαγιά τέθηκε και τελεί υπό μερικό έλεγχο αφού έκαψε διακόσια πενήντα (250) στρέμματα δασικής και πενήντα (50) στρέμματα αγροτικής έκτασης περίπου.

Στο σημείο παραμένουν δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό και Πεζοπόρο Τμήμα μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Για την εξακρίβωση των αιτίων εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό γραφείο της Υπηρεσίας μας.

Ο Αναπλ. Διοικητής

Βασίλειος Ρ. Σολδάτος

Επιπυραγός