«Η Ελλάδα είναι τώρα η πρωτοπορία του κόσμου»

Γεύση από Ελλάδα

Γεύση από Ελλάδα.(Πηγή φωτογραφίας:toekana.blogspot.com)

O Guy Rundle, σε άρθρο του, στο περιοδικό Crikey με τίτλο «Greece is now the cutting edge of the world», αναφέρει πως η Ελλάδα είναι προάγγελος αυτού όσων θα συμβούν την επόμενη δεκαετία όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα ξεφουσκώνει η παγκόσμια φούσκα του νεοφιλελευθερισμού.

«Αντί να έχουμε το χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό να ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, έχουμε τους πολίτες, όπου στην Ελλάδα δήλωσαν ξεκάθαρα τι επιθυμούν» γράφει ο Rundle και συμπληρώνει:

«Το κοινωνικό-πολιτικό έχει επιστρέψει, ως όφειλε, στο κέντρο της κοινωνίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει ο Rundle,  είναι «η πιο προχωρημένη πολιτική έκφραση που υπάρχει αυτόν τον καιρό, στα αλήθεια, πρόκειται για μια έκφραση του ορθολογισμού εντός της νεωτερικότητας, μιλάμε δηλαδή για την ιδέα ό,τι, σύνθετα συστήματα όπως το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο θα είναι εργαλείο στα χέρια της ανθρωπότητας και όχι το αντίθετο».

Κλείνοντας το άρθρο του ο Rundle σημειώνει: «Φυσικά, οι Ελληνες μπορεί, στις ερχόμενες εκλογές να γυρίσουν στα παλιά κόμματα από φόβο. Αυτό όμως σύντομα θα μετατραπεί και πάλι σε οργή και μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλια σύγκρουση. Αν όμως νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ η ιστορία θα αλλάξει και τότε, οι αγορές, η Ευρώπη και οι συκοφάντες των ΜΜΕ θα πρέπει να προσαρμοστούν. Τραβήξτε τα μάτια από τις οθόνες και τα παράθυρα και θα δείτε τον Κόσμο».

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr