Η ελληνική θάλασσα φόντο της προεκλογικής αφίσας του Σαρκοζί για μια «Γαλλία δυνατή»

Aφίσσα Σαρκοζί

Aφίσσα Σαρκοζί(Πηγή φωτογραφίας:static.doldigital.net/)

Στην Ελλάδα τραβήχτηκε η φωτογραφία της προεκλογικής αφίσας του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου καλεί σε μια «Γαλλία δυνατή».

Η αφίσα μετρά λίγο παραπάνω από μία ημέρα και ήδη έχει γίνει αντικείμενο γελοιοποίησης, καθώς στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες ευφάνταστες παραλλαγές της.

Οι Γάλλοι έψαξαν στα δεδομένα EXIF του αρχείου της εικόνας που χρησιμοποιήθηκε για φόντο και βρήκαν ότι αυτή ανήκε στο φωτογραφικό πρακτορείο Tetra Images και φέρει την επιγραφή: «Ελλάδα- Σύννεφα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος».

Τα σύννεφα έφυγαν (μέσω προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών), το Αιγαίο έμεινε.

Για πολλούς πρόκειται για «ατόπημα» του Σαρκοζί, μιας και η Ελλάδα παρουσιάζεται ως «παράδειγμα προς αποφυγή», αντίθετο από το προφίλ μιας «δυνατής Γαλλίας» που θέλει να προβάλλει ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε αυτό μάλλον θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίησή της, η αφίσα έγινε αντικείμενο γελοιοποίησης και δεκάδων εναλλακτικών και χιουμοριστικών παραλλαγών.

«Η Γαλλία δυνατή» δίπλα σε έναν Σαρκοζί που βουλιάζει «Η Γαλλία που ολισθαίνει» είναι το σύνθημα δίπλα στο χαρούμενο πρόσωπο του Ν.Σαρκοζί «Η Γαλλία νεκρή»

Ο Γάλλος πρόεδρος ως καπετάνιος του Concordia που ναυάγησε στην Ιταλία.

Το σλόγκαν παίζει με το «franc» που σημαίνει γαλλικός και τη Φρανκφουρτη για να δείξει την επιρροή της Μέρκελ στην πολιτική του Σαρκοζί.

Το Concordia, τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, ακόμα και η ίδια η Μέρκελ παρουσιάζονται σε κάποιες από τις παραλλαγές, όπου κάνουν την εμφάνισή τους συνθήματα, όπως: «Η Γαλλία νεκρή», «Η Γαλλία που ολισθαίνει» και άλλα.

«Σαρκό, αρκετά!» είναι ένα από τα συνθήματα που διαβάζει κανείς σε μία από τις αφίσες, όπου το πρόσωπο του Σαρκοζί εμφανίζεται δίπλα στο ναυάγιο του Concordia.

Αντικείμενο κοροϊδίας και η σχέση του με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Σε μία φωτογραφία ο Σαρκοζί και η Μέρκελ εμφανίζονται ως ήρωες της ταινίας Τιτανικός, σε άλλη το κεφάλι του Σαρκοζί έχει αντικατασταθεί από εκείνο της Μέρκελ, ενώ σε κάποιες τα λουκάνικα Φρανκφούρτης κάνουν την εμφάνισή τους ως δείγμα επιρροής της Γερμανίας στη γαλλική πολιτική.

Δείτε φώτο: