Οι Γερμανοί ξανάρχονται…στους Δήμους

Δημοτικά Συμβούλια

Δημοτικά Συμβούλια

Γερμανοί εμπειρογνώμονες θα επισκεφθούν δήμους, αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς του δημοσίου τον προσεχή Οκτώβρη, προκειμένου να μεταφέρουν τεχνογνωσία σε τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η επεξεργασία λυμάτων, ο τουρισμός και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Την έλευσή τους ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Βάδης-Βιτεμβέργης Ρότζερ Κέλε κατά τη συνάντησή του με το δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κέλε ανέφερε ότι οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες ήδη έχουν κάνει μία προεργασία μετά τη συμμετοχή τους σε διάφορα θεματικά συνέδρια της χώρας μας, αλλά στο εξής θα γίνει μία νέα αρχή για τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας σε διάφορους τομείς.

Μάλιστα κατέστησε σαφές ότι περιμένει από τους Έλληνες ιδέες και προτάσεις για τους τομείς στους οποίους απαιτείται η μεταφορά τεχνογνωσίας. «Αποφάσεις και λύσεις θα πάρετε και θα βρείτε εσείς. Αυτό γιατί μπορεί κάτι που ισχύει στη Γερμανία να μην μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων.

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr