Η Ionian Group εγκαταλείπει το Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη;

Ionian Group Ferries

Ionian Group Ferries

Σαν βόμβα έπεσε πριν από λίγο η είδηση ότι η Ionian Group εγκαταλείπει τη γραμμή Πάτρα – Σάμη με το αιτιολογικό της ακινησίας του Ionian Star έως το Πάσχα. Η είδηση έρχεται να επιβεβαιωθεί από τη σχετική αίτηση που απέστειλε η εν λόγω εταιρεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας που πρώτο το e-kefalonia φέρνει στη δημοσιότητα.

Ουσιαστικά με αυτή τη κίνηση η Ionian Group επιβεβαιώνει τους φόβους που είχε το e-kefalonia.net επικαλεστεί, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, για …εποχιακή εκμετάλλευση της γραμμής, κάτι που δυστυχώς για το νησί μας επιβεβαιώνεται σήμερα.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρία είχε πάρει τη συγκεκριμένη γραμμή στη καρδιά του καλοκαιριού, λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο, κάτι που είχε προκαλέσει αίσθηση και πολλά σχόλια σε ναυτιλιακούς κύκλους. Μετά από σχεδόν δύο μήνες, τα δρομολόγια σταμάτησαν να είναι καθημερινά και σήμερα ουσιαστικά ζητά από το υπουργείο, η Ionian Group, την κατάργηση τη γραμμή της Πάτρας, καταρχάς, λέγοντας μέχρι το Πάσχα.

Η ανωτέρω ενέργεια εκτός του το επιβεβαιώνει το πάγιο ρεπορτάζ του e-kefalonia.net, επιβεβαιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο, αλλά και όλους του ναυτιλιακούς κύκλους που το καλοκαίρι εξέφραζαν το φόβο ότι πρόκειται για ευκαιριακή δρομολόγηση και μόνο για περιόδους αιχμής, κάτι που δεν συμβάλει στη ανάπτυξη του νησιού, αλλά αντίθετα πλήττει τις ναυτιλιακές εταιρίες του που υπηρετούν μονίμως και καθημερινά τις γραμμές μας.

Παράλληλα, η σημερινή δυσάρεστη εξέλιξη αφήνει εκτεθειμένους πολιτικούς και ..άλλους παράγοντες που τον Αύγουστο που μας πέρασε «διερρήγνυαν τα ιμάτια τους» περί μονιμότητας και όχι εποχιακής κάλυψης της συγκεκριμένης γραμμής.

Το παραπάνω ρεπορτάζ είναι του Παναγή Φωκά από το e-kefalonia.net

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φώτη Χαλιώτη από το IONIANPRESS 

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, η γραμμή δεν θα εξυπηρετηθει από τα πλοία της εταιρίας λόγω της προβλεπόμενης, καθ’ όλα ΝΟΜΙΜΗΣ ακινησίας το επόμενο δίμηνο.

Η αλήθεια που οι …δόκιμοι προφήτες δεν θέλουν να δουν , φαίνεται ακόμα και στο έγγραφο αίτημα της εταιρίας προς το Υπουργείο.. Μη εξυπηρέτηση της γραμμής από27/1 -25/4/2016 αιτείται η εταιρία. Γεγονός το οποίο σημαίνει ξεκάθαρα και χωρις καμια αμφισβήτηση, ότι το ΙΟΝΙΑΝ STAR και/η to ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ θα αρχίσει/ουν και πάλι τα δρομολόγιά τους τη Δευτέρα 25 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα).

email