Ιδιώτης «πρόλαβε» τα δικαιώματα της ονομασίας «ΝΕΡΙΤ» στο Διαδίκτυο

NEΡΙΤ

NEΡΙΤ

Ένας ιδιώτης πρόλαβε και κατοχύρωσε στο ίντερνετ το domain name “nerit.gr” αμέσως μετά τη δημοσιοποιηση του σχεδίου για τη νέα δημόσια τηλεόραση.

Το domain, όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα,

Η σχετική έρευνα στο χώρο του διαδικτύου και των μεταπωλητών domains εντόπισε πληροφορίες για ενέργειες που έχουν γίνει την επομένη που έγινε αντιληπτή η σοβαρή παράλειψη, προκειμένου το domain name να επιστρέψει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεποικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Όμως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται παρά μόνο για τα τοπωνύμια και άρα αν ποτέ εφαρμοστεί το σχέδιο «ΝΕΡΙΤ» θα πρέπει να εξαγοραστεί το όνομα.

Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι η ονομασία ΝΕΡΙΤ θα αφορά και την ονομασία στο διαδίκτυο. Προς το παρόν ΝΕΡΙΤ είναι το εταιρικό όνομα, ο τηλεοπτικός και ο ραδιοφωνικός σταθμός ή η διαδικτυακή πύλη που θα δημιουργηθούν μπορούν να φέρουν κάποια άλλη ονομασία.

Αναλυτικά η αναφορά του ΙΤΕ:

Domain Name:nerit.gr

Domain Handle:db2ca1101e4394925b0ede07cada7a7df-gr

Protocol Number:2104443

Creation Date:12-6-2013

Expiration Date:11-6-2015

Updated Date:12-6-2013

Registrar:WEBTEC

Registrar Referral URL:http://www.webtec.gr

Registrar Email:[email protected]

Whois Server:

Bundle Name:nerit.gr

Name Server:ns1.webtec.gr

Name Server:ns2.webtec.gr

Πηγή: xanthipress.gr