“Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί”

"Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί"

“Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί”

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Ελένης Λουκέρη από την Κεφαλονιά, η οποία είδε το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει να καταστρέφεται ολοσχερώς μετά το δεύτερο σεισμό 5,7 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Γενικά το Ληξούρι είναι σε μια πολύ άσχημη κατάσταση. Πάρα πολλές ζημιές. Είμαστε τυχεροί που είμαστε όλοι ζωντανοί»

Το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο του Ληξουρίου και όπως λέει συγκλονισμένη στην εκπομπή «Μίλα» η κα Λουκέρη από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

«Είμαστε τυχεροί που ο σεισμός έγινε τα ξημερώματα και όχι εν ώρα λειτουργίας του καταστήματος. Σίγουρα θα είχαμε θύματα μέσα στο μαγαζί. Ο σεισμός, το ρήγμα φαίνεται να έχει «περάσει» ακριβώς μέσα από το μαγαζί μας. Έχει σηκωθεί το πάτωμα, σπάσανε τα πάντα, φύγανε τα έπιπλα από τους τοίχους. Δεν έχει μείνει τίποτα»

Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί είναι τραγική: «Γενικά όλοι μένουμε σε αυτοκίνητα, ψάχνουμε σημεία που να μην έχουν γύρω κτίρια για να είμαστε πιο ασφαλείς, γενικά υπάρχει ένα κλίμα ανησυχίας, φοβόμαστε ένα μεγαλύτερο σεισμό αυτή τη στιγμή. Κάνουμε υπομονή» λέει και προσθέτει: «Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει μόνο που να μείνει αλλά δεν έχει να πιει ένα μπουκάλι νερό. Δεν έχουμε ύδρευση, το ρεύμα έρχεται περιστασιακά. Μας δίνουν ένα μπουκάλι νερό την ημέρα γιατί αυτό αντιστοιχεί σε κάθε πολίτη. Είναι τραγική η κατάσταση. Κάνουμε έκκληση σε κάποια εταιρία να στείλει νερό».

email
Πηγή άρθρου: star.gr