Υπό δρακόντεια μέτρα οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις Χρυσής Αυγής και αντιφασιστών στη Σάμο

Διαδηλώσεις στη Σάμο

Διαδηλώσεις στη Σάμο

Κάτω από δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας και του λιμενικού πραγματοποιήθηκαν οι δύο συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 η ώρα το πρωί.

Η μία από τα μέλη της Τ.Ο Σάμου της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη για την μη λειτουργία του κέντρου μεταναστών στη Σάμο και η άλλη στην πλατεία Πυθαγόρα από πολίτες κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Τα μέλη της Χρυσής αυγής πορεύτηκαν ως το λιμάνι φωνάζοντας συνθήματα όπως “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” και όταν έφτασαν στο λιμάνι όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, παραταγμένοι σε τριάδες.

Κατά την διάρκεια της πορείας και όταν πέρασαν από την πλατεία υπήρξαν συνθήματα εκατέρωθεν όπως από τους αντιρατσιστές «ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά» ενώ από την Χρυσή Αυγή «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει».

Να σημειώσουμε ότι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει την πλατεία Πυθαγόρα για τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων.

Εξάλλου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Μεταναστών στις 6 η ώρα το απόγευμα από ομάδα δράσης πολιτών για να μην χρησιμοποιηθεί το κέντρο της Σάμου ως στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών από την υπόλοιπη Ελλάδα.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr