Ισχύουν τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα διαμηνύει το Βερολίνο

Angela Merkel

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας .(Πηγή φωτογραφίας:ethnos.gr)

Προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά στις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, παραμένει η Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών στο πρόγραμμα προσαρμογής.

Ισχύουν τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα διαμηνύει το Βερολίνο

«Για την κ. Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση, αυτό που ισχύει είναι το ‘μνημόνιο κατανόησης’ όπως αυτό συνήφθη» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε δε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει τη βάση οποιασδήποτε μελλοντικής απόφασης», σημείωσε ο Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί, προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2016.

Το αίτημα αυτό, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα θα θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου, στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι.

Ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει την επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας και τις προοπτικές για επιστροφή στην ανάπτυξη, αναφέρεται στο δημοσίευμα

Πηγή άρθρου: ethnos.gr