Εισβολή τουρκικών σκαφών στη Ζουράφα

Τουρκική Ακτοφυλακή

Τουρκική Ακτοφυλακή

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Καστελόριζο και οι Τούρκοι έστειλαν τα αλιευτικά τους στη Ζουράφα να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία με την υποστήριξη της ακτοφυλακής τους.

Η βραχονησίδα Ζουράφα ή αλλιώς “λαδοξέρα” βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης σε περιοχή που πιθανολογείται ότι υπάρχει μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων και ορίζει τα θαλάσσια σύνορά μας στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ο αυξημένος αριθμός των τουρκικών αλιευτικών σκαφών που βρέθηκαν χτες στην περιοχή είναι πρωτόγνωρος. Παραβιάστηκαν τα εθνικά μας χωρικά ύδατα καθώς τα τουρκικά σκάφη έφτασαν μέχρι και μισό μίλι από τη Ζουράφα .

Στην περιοχή ψάρευαν και ελληνικά αλιευτικά σκάφη που αναγκάστηκαν να ρίξουν αλλού τα δίχτυα τους καθώς τα τουρκικά πλοιάρια κινούνταν επικίνδυνα στην θαλάσσια περιοχή.

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην ευρύτερη περιοχή διατηρεί σκάφος σε περιπολία. Εάν συνεχιστεί η τακτική αυτή των Τούρκων ψαράδων θα επέμβει το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να υπερασπισθεί το κυριαρχικό δικαίωμα να ψαρεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων ελληνικά αλλιευτικά.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr