Κ.Λαγκάρντ: Σωστά, δεν πληρώνω φόρους

Κ.Lagkarnt

Κ.Lagkarnt

That’s right, i dont pay taxes, έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Twitter η Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στα …χθεσινά δημοσίευματα που ανέφεραν πως η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν πληρώνει φορολογικές εισφορές παρά τις υπέρογκες απολαβές της.

Η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ φοροαπαλάσσεται νομίμως, όπως και ο Ντομινίκ Στρος-Καν και όλοι οι προκάτοχοί της, με βάση νομική ρύθμιση του 1961.

Ως αποτέλεσμα τα εισοδήματα της από το ΔΝΤ δεν φορολογούνται, αλλά παράλληλα, σύμφωνα με τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, «ο διπλωματικός αξιωματούχος απαλλάσσεται από κάθε φορολογία, προσωπική ή πραγματική, εθνική, τοπική ή κοινοτική», βαρύνεται ωστόσο με κάποιους φόρους για την«ακίνητη περιουσία του που βρίσκεται στην χώρα όπου είναι διαπιστευμένος» ή για κάποιες«ειδικές υπηρεσίες» τις οποίες θα ζητήσει.

Η ίδια, ωστόσο, έσπευσε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, μετά και τη θύελλα αντιδράσεων που δημιουργήθηκε από τις προκλητικές της δηλώσεις το Σάββατο για την Ελλάδα.

email
Πηγή άρθρου: 24wro.gr