Καταγγελία από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Κεφαλλονιάς

Γραφεία Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού

Γραφεία Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός ενημερώνει τα μέλη του, τους μελισσοκόμους της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, ότι την Δευτέρα 25-2-2013, διαπιστώσαμε παραβίαση της πλαϊνής πόρτας του χώρου που στεγάζονται τα γραφεία μας και το πρατήριο εφοδίων, στα Λυκιαρδοπουλάτα Αργοστολίου, κλοπή της ταμειακής μηχανής, του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, του τηλεφώνου, του σιδερένιου γραφείου με τις σφραγίδες μας, βιβλία εφορίας, τιμολόγια, μητρώα μελών κλπ . πολύτιμων ιδιωτικών και δημοσίων εγγράφων.

Αμέσως το ΔΣ κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει, ώστε να μπορέσει να προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία τους μελισσοκόμους, λόγω της κρίσιμης μελισσοκομικής περιόδου – έναρξη μελισσοκομικής χρονιάς,

Όμως υπήρξε και συνέχεια. Την επόμενη μέρα, που παρ’ όλες τις ελλείψεις μας λόγω της κλοπής,  η υπάλληλός μας πήγε να ανοίξει τα γραφεία μας και το πρατήριο μας, επώνυμα πια και κατά την προσφιλή του μέθοδο, ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ανδρέα Καλαφάτης, είχε τοποθετήσει αλυσίδες και λουκέτα στις πόρτες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβασή μας στα γραφεία μας.

Ο συνεταιρισμός μας προσέφυγε στα απαραίτητα ένδικα μέσα – ασφαλιστικά μέτρα και ελπίζει σύντομα να αποκατασταθεί η τάξη και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει ώστε να προμηθεύσει τους μελισσοκόμους και τα μέλη του με τα απαραίτητα υλικά και εφόδια, πριν χαθεί η μελισσοκομική περίοδος με ανυπολόγιστες ζημιές σε εκατοντάδες μελισσοκομικές μονάδες.

Μέχρι τότε, επειδή όλα τα στοιχεία των μελών μας υπήρχαν στα αρχεία που εκλάπησαν, δεν έχουμε άλλη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μας, παρά μόνο τα ΜΜΕ στα οποία και απευθυνόμαστε.