Καταγγελία για την απαξίωση αιρετών του κλάδου στα Ιόνια Νησιά

Γεωργόπουλος Διονύσης

O κ. Δ. Γεωργόπουλος.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί προσβολή απέναντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών την απαξίωση των αιρετών του ΠΑΜΕ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνονται για το περιεχόμενο των συνεδριάσεων, να μπαίνουν εμπόδια στη δυνατότητα ελέγχου, να γίνεται επιλεκτική χρήση των τηλεδιασκέψεων, να παρεμποδίζεται η παρουσία τους στις συνεδριάσεις. Είναι απαράδεκτο να εξαναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους πανάκριβα οδοιπορικά, σε μια Περιφέρεια όπου είναι δύσκολη η μετακίνηση από νησί σε νησί και δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία, ειδικά το χειμώνα. Καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά συνέβησαν στη διαδικασία των κρίσεων για νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης στην εν λόγω Περιφερειακή Διεύθυνση.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τη λαϊκή συναίνεση στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία, όπου έχει πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους είναι εντεταλμένοι για την προώθησή της, όπως συμβαίνει με τα ακριβοπληρωμένα «πρώτα βιολιά», τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων έχει «εμπειρία» στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» πχ με τις περικοπές τμημάτων στα Ιόνια, την αυθαίρετη κατάργηση κενού ΤΕ στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, πίσω από την πλάτη των ΕΛΜΕ και των αιρετών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ των Ιονίων Νήσων και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες τακτικές και μεθοδεύσεις.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
email