Η Κεφαλονιά “έκλεψε” τη καρδιά του Ian Rankin

Ο διάσημος συγγραφέας στις ακτές της Κεφαλονιάς

Ο διάσημος συγγραφέας στις ακτές της Κεφαλονιάς

Έναν πραγματικό ύμνο για την Κεφαλονιά, έγραψε με την μαγική του πένα ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ίαν Ράνκιν. Τακτικός επισκέπτης του νησιού του Ιονίου και λάτρης του φυσικού του κάλλους, στο κείμενό του που δημοσιεύεται στην AthensVoice, μιλά όχι μόνο για τα διάσημα «τουριστικά» σημεία της Κεφαλονιάς, τον Μύρτο και τις άλλες πανέμορφες παραλίες, αλλά για την «δική του» Κεφαλονιά, τα μυστικά που έχει ανακαλύψει μετά τις επισκέψεις του και το πόσα έχει να προσφέρει σε όσους έχουν τη διάθεση να την εξερευνήσουν.

Με την «αστυνομική» του πένα, ο διάσημος συγγραφέας «πιάνει» τις λεπτομέρειες εκείνες που κάνουν τη διαφορά, που ανεβάζουν την Κεφαλονιά στους ιδιαίτερους προορισμούς, που πρέπει κανείς να επισκεφθεί «όπως και δήποτε»!

Οι στενοί νησιώτικοι δρόμοι με την θέα που κόβει την ανάσα προς τους απόκρημνους γκρεμούς και την απέραντη θάλασσα, είναι το «highlight» του ταξιδιού του. Το Φισκάρδο όμως είναι ο αγαπημένος προορισμός του Σκοτσέζου Ίαν Ράνκιν, μιας και εκεί μένουν οι φίλοι του, που τον φιλοξενούν. Το γραφικό λιμανάκι με τις «πολλές επιλογές για το πού να καθίσουμε και να χαζεύουμε τον κόσμο που περνά. Τα ψάρια του όρμου περιμένουν υπομονετικά τις μπουκίτσες και τα αποφάγια που τους πετούν στο νερό οι άνθρωποι που κάθονται στα τραπέζια των εστιατορίων. Οι γάτες περιφέρονται νυσταγμένες, δεν κινδυνεύουν να τους λείψει ποτέ το φαγητό. Οι τουρίστες τρώνε παγωτό ή πίνουν κάτι παγωμένο» λέει ο συγγραφέας.

Μια βόλτα με σκάφος, καταδύσεις, μια μέρα στο Αργοστόλι, στο ψαροχώρι της Άσσου με το βενετσιάνικο κάστρο, αναρρίχηση ως τα ερείπια ενός παλιού μοναστηριού στη Σάμη, αλλά και μια εκδρομή με το πλοίο στην Ιθάκη, είναι όσα προτείνει ο Ίαν Ράνκιν στους επίδοξους επισκέπτες της Κεφαλονιάς, και καταλήγει πως βέβαια αναγκάζεται να γυρίσει νωρίτερα: «Πιο γρήγορα από ό,τι θα ήθελα, είναι ώρα να πάρω το δρόμο της επιστροφής στο αεροδρόμιο – και να ξεκινήσω τα σχέδια για το επόμενο ταξίδι στην Κεφαλονιά»!

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr