Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Λευκάδα μετά το σεισμό 6.1 Ρίχτερ

Σεισμός

Σεισμός

Σε συναγερμό βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός που σημειώθηκε στις 09.10 110 χλμ ΒΔ της Πάτρας ήταν σε βάθος 5 χιλιομέτρων και είχε ένταση 6.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι είχε ένταση 6.7 Ρίχτερ.

Πάντως ο σεισμός έγινε αισθητός- εκτός από τη Δυτική Ελλάδα και την Αθήνα- στις περιοχές Έδεσσα , Καρδίτσα, Γιαννιτσά, Μεσολόγγι.

‘Όταν έγινε ο σεισμός επικράτησε πανικός κυρίως στα παιδιά που ήταν στις τάξεις των σχολείων. Πανικό είχαμε και στις δημόσιες υπηρεσίες που ο κόσμος βγήκε άρον άρον από τα γραφεία του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα η ζημιές. Μόνο υλικές ζημιές. Έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές για σπασμένες βιτρίνες .

ΟΙ σεισμολόγοι παρακολουθούν τη μετασεισμική ακολουθία αλλά είναι επιφυλακτικοί στις προβλέψεις τους. Εκτιμούν ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. Πάντως  τα σχολεία στη Κεφαλονιά και τη Λευκάδα δεν θα λειτουργήσουν

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τα σχολεία στην Κεφαλονιάς

Οι σχολικές μονάδες των Μεσοβουνίων και της Ιθάκης δε θα λειτουργήσουν αύριο ,18-11-2015.

Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αυτή είναι μέχρι τώρα η επίσημη ανακοίνωση από την Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Κεφ/νίας.

email