“Κόκκινος πυρετός” για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου – ΟΛΜΕ

Κρίσιμες παραμένουν οι διαπραγματεύσεις των εκπαιδευτικών με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μέσω της σύσκεψης του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ.

Η διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων βρίσκεται “στον αέρα”, καθώς οι καθηγητές έχουν απειλήσει το υπουργείο με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εισαγωγής στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υποχώρησε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε σχέση με το θέμα των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.

Οι μεταθέσεις είναι υποχρεωτικές, εντούτοις θα παραμείνουν εντός των Περιφερειακών Διευθύνσεων. Οι καθηγητές, κατά συνέπεια, θα έχουν τη δυνατότητα, να απολαμβάνουν μεταθέσεις με σχετική εγγύτητα των εκπαιδευτικών συγκροτημάτων εργασίας μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές θα έχουν το προνόμιο να επιλέγουν τρία σχολεία εντός της Περιφέρειάς τους, όταν θα καταθέτουν τις δηλώσεις προτίμησης και εκτός Περιφέρειάς τους θα μετατίθενται, μόνο αν δεν υποβάλουν καθόλου δήλωση, ή υποβάλουν μερική/ελλειματική δήλωση. Συνεπώς, το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι το θέμα αυτό είναι λυμένο.

Σε ό,τι αφορά τις επιπρόσθετες -βάσει νόμου- εβδομαδιαίας ώρες διδασκαλίας, από το υπουργείο δηλώνουν ότι “είμαστε -ως χώρα- πιο κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης. Αντί να τον προσεγγίσουμε, προσθέτουμε μόλις δύο ώρες την εβδομάδα”.

email
Πηγή άρθρου: news.gr