Το κόμμα του Παπανδρέου μπορεί να φτάσει το 5% και να “χαρίσει” τη νίκη στον Σαμαρά

Γιώργος Παπανδρέου

Γιώργος Παπανδρέου.(Πηγή φωτογραφίας:euobserver.com)

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική με την ίδρυση ενός νέου κόμματος θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

«Ο ηλικίας 65 ετών πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω στην πολιτική ως ηγέτης ενός κόμματος «μπαλαντέρ» που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των πρόωρων γενικών εκλογών της χώρας στις 25 Ιανουαρίου» τονίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Κάνοντας αναφορά σε δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, οι Financial Times σημειώνουν ότι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να φτάσει έως και το 5%, “κλέβοντας” ποσοστά από το ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, επισημαίνει, θα μπορούσε να “χαρίσει τη νίκη στο κεντροδεξιό κόμμα ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά”.

Επικαλούμενη πληροφορίες συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το κόμμα θα οργανωθεί και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει «εντός των επόμενων δύο ή τριών ημέρων».

«Οι εκλογές θα τεστάρουν τη δύναμη του κ. Παπανδρέου πάνω σε αναποφάσιστους ψηφοφόρους», σχολιάζει δημοσκόπος που δεν κατονομάζεται στο άρθρο, συμπληρώνοντας: «θα είναι σκληρό για ένα νέο κόμμα να αποκτήσει δυναμική, αλλά βοηθά το γεγονός της προώθησης του στα social media».

“Το 2010, έξι μήνες αφότου ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε τα καθήκοντά του, η Ελλάδα δέχθηκε παγκόσμια οικονομική βοήθεια” υπενθυμίζουν οι Financial Times. “Ωστόσο, ο ίδιος αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, κατηγορώντας την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση ότι δανείστηκε ανεξέλεγκτα για να χρηματοδοτήσει τις πολιτικές της”, συμπληρώνει.

“Μετά την παραίτησή του, ο πρώην Πρωθυπουργός περνάει πολύ χρόνο δίνοντας διαλέξεις για την διαχείριση της κρίσης και την πολιτική της λιτότητας, σε αμερικανικά και σκανδιναβικά πανεπιστήμια, και διαχειρίζεται συναντήσεις επενδυτών και τραπεζιτών”, αναφέρεται στο άρθρο. “Στην Αθήνα κρατά χαμηλούς τόνους, διατηρώντας την βουλευτική του έδρα, εκφράζοντας σπάνια τη γνώμη του”, προσθέτει.

email
Πηγή άρθρου: Financial TImes