Αυστραλία: Νεκρός από την επίθεση λευκού καρχαρία ένας 20χρονος σέρφερ

Αυστραλία: Νεκρός από την επίθεση λευκού καρχαρία ένας 20χρονος σέρφερ

Αυστραλία: Νεκρός από την επίθεση λευκού καρχαρία ένας 20χρονος σέρφερ.

Ένας σέρφερ έχασε σήμερα τη ζωή του από την επίθεση καρχαρία κοντά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα επίθεσης καρχαρία στην περιοχή σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το θύμα έκανε σερφ σήμερα το πρωί μαζί με έναν φίλο του κοντά στο νησί Ουέτζ, βορείως του Περθ, όταν δέχτηκε επίθεση από τον καρχαρία. Υπέστη βαριά και εκτεταμένα τραύματα.

Ένας άνδρας που έκανε τζετ σκι κοντά στον τόπο του δυστυχήματος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι «υπήρχε παντού αίμα και ένας πελώριος, πελώριος λευκός καρχαρίας ήταν κοντά στο τεμαχισμένο πτώμα». Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο καρχαρίας είχε μήκος πέντε μέτρα.

“Πήγα να πιάσω το πτώμα και ο καρχαρίας ήρθε προς τα πάνω μου και επιχείρησε να με ρίξει από το τζετ σκι. Εκανα έναν ακόμη γύρο και όταν ξαναπλησίασα το πτώμα το άρπαξε ο καρχαρίας».

Γνωστοί από την ταινία τρόμου «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», οι λευκοί συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καρχαρίες στον κόσμο και το μήκος τους μπορεί να φθάσει τα έξι μέτρα ενώ ζυγίζουν μέχρι και δύο τόνους.

Η αστυνομία της περιοχής επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν μοιραία και ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος του θύματος που φέρεται ότι ήταν περίπου 20 ετών.

Ολες οι παραλίες στην περιοχή έκλεισαν για το κοινό μέχρι νεωτέρας και αλιευτικά αναζητούν τον καρχαρία για να τον εξοντώσουν.

email
Πηγή άρθρου: kathimerini.gr