Αυτά είναι τα ελληνικά ντελικατέσεν που κάνουν πάταγο στην Ευρώπη

The Little Greek Pie Company

The Little Greek Pie Company

Τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια που βλέπει κανείς εκτός συνόρων έχουν κάτι από Ζορμπά, σουβλάκι, μουσακά και αρχαιοελληνικούς κίονες που τα κάνουν ολίγον γραφικά και πολλές φορές φλερτάρουν με το κιτς.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες ξέρουν να δημιουργούν παραδείσους γαστρονομίας.

Σύμφωνα με το cosmo.gr, αυτά είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα Ελλήνων που εκπροσωπούν επάξια την ελληνική γαστρονομία στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

«Evi Evane», Παρίσι
«Evi Evane»
Η Ντίνα Νικολάου μαζί με την αδερφή της Μαρία, εδώ και κάποια χρόνια διατηρούν αυτό το εστιατόριο στο Παρίσι, ενώ πρόσφατα εγκαινίασαν ένα μικρό ντελικατέσεν με το ίδιο όνομα, το οποίο προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

«The Little Greek Pie Company», Λονδίνο
«The Little Greek Pie Company»
Ο Άγγελος Κλεφτάκης είχε τη φαεινή ιδέα να δανειστεί τις συνταγές για πίτες της Ηπειρώτισσας μαμάς του και να τις φτιάχνει σε ένα μοντέρνο μαγαζί με το όνομα «The Little Greek Pie Company» κοντά στο Regent’s Park του Λονδίνου.

«Lukumas», Βαρκελώνη
«Lukumas»
Ο Πέτρος Πασχαλίδης αποφάσισε να μεταφέρει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας την οικογενειακή συνταγή λουκουμάδων σε διάφορες γεύσεις και συνδυασμούς.

«Diamonds of Greek Taste», Βιέννη
«Diamonds of Greek Taste»
Ένα συμπαθέστατο και γουστόζικο ελληνικό ντελικατέσεν άνοιξε η Αγγελική Βλάχου πριν από τέσσερις μήνες στο δέκατο διαμέρισμα της Βιέννης που θεωρείται το πιο αριστοκρατικό και οι Αυστριακοί έχουν αρχίσει ήδη να γλύφουν και τα δάχτυλα τους για τις νοστιμιές που έρχονται στο πιάτο τους χωρίς να είναι τουρίστες στη χώρα μας.

«Mavrommatis», Παρίσι- Νίκαια
«Mavrommatis»
Η γαστρονομική αυτοκρατορία των αδελφών Μαυροματέων από την Κύπρο κρατά εδώ και 30 χρόνια. Όλη η εκλεκτή γκάμα της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας συνοψίζεται σε περίπου 200 τυποποιημένα προϊόντα, ενώ άριστης ποιότητας θεωρείται και η εκλεκτή ποικιλία οινοπενυματωδών.

«Jronia k Jronia», Μαδρίτη
«Jronia k Jronia»
Μια ελληνική ταμπέλα γραμμένη στα ισπανικά συναντά όποιος διασχίζει την οδό Calle de Hortaleza της Μαδρίτης. Εκεί ο Γιώργος Λουμιώτης έχει στήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ένα μοντέρνο παντοπωλείο αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα άριστης ποιότητας.

email
Πηγή άρθρου: cosmo.gr