«Αγανακτισμένοι» συνταξιούχοι εισέβαλλαν στο γερμανικό προξενείο στη Βαρκελώνη

«Αγανακτισμένοι» συνταξιούχοι

«Αγανακτισμένοι» συνταξιούχοι

Δεκάδες «Αγανακτισμένοι» συνταξιούχοι, διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη και εισέβαλαν στο προξενείο της Γερμανίας ζητώντας την «ευρωπαϊκή διάσωση των πολιτών».

Οι αποκαλούμενοι «γιαγιοφλαούτας» φορούσαν τα χαρακτηριστικά κίτρινα φωσφορίζοντα γιλέκα του κινήματός τους με τα σλόγκαν «Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, κατά της διαφθοράς και της κερδοσκοπίας».

Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Η Ισπανία δεν πωλείται», «Μέρκελ, τα δώρα σου είναι δηλητηριώδη», «Είμαστε όλοι Έλληνες» και «Εμένα, ποιος θα με σώσει;».

Οι διαδηλωτές έμειναν για περίπου μία ώρα στο χώρο του προξενείου, μέχρι που έγιναν δεκτοί από τον υποπρόξενο, στον οποίο παρέδωσαν ένα μανιφέστο υπέρ της «ευρωπαϊκής διάσωσης των πολιτών», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατεία της Καταλονίας, στο κέντρο της πόλης.

Η οργάνωση ιδρύθηκε στην Βαρκελώνη και εξαπλώθηκε σε άλλες πόλεις της Ισπανίας ως παρακλάδι του κινήματος των αγανακτισμένων, τον Μάιο του 2011.

Τις τελευταίες εβδομάδες οργανώνουν πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση και τη διάσωση των τραπεζών, ιδίως της Bankia

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr