«Αγαπητό μου ημερολόγιο, ελπίζω να μην σε κουράζω»

«Αγαπητό μου ημερολόγιο, ελπίζω να μην σε κουράζω»

«Αγαπητό μου ημερολόγιο, ελπίζω να μην σε κουράζω»

Hμερολόγιο 151 τόμων περιγράφει τη ζωή κτηνοτρόφου στη Βρετανία για 66 χρόνια.

«Αγαπητό μου ημερολόγιο, ελπίζω να μην σε κουράζω»: Έτσι θα έπρεπε να ξεκινά ο 83χρονος Τζον Γκλαντ, Βρετανός κτηνοτρόφος σε χωριό στο Ντόρσιτ, τις καθημερινές του καταχωρήσεις στο ημερολόγιο που κρατά τα τελευταία 66 χρόνια και εκτείνεται πλέον σε 151 τόμους.

Ο Γκλαντ έχει ήδη συγγράψει 21.000 σελίδες στις οποίες περιγράφει τη ζωή και στις σκέψεις του στο χωριό Φόντμελ Μάγκνα, έχοντας διανθίσει το έργο του με δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Το βάρος των τόμων, με τις 33.000 φωτογραφίες, αποκόμματα αλλά και ετικέτες κρασιών φτάνει τον μισό τόνο: Η έκταση του γραπτού, υπολογίζει η Daily Mirror, ξεπερνά κατά οκτώ φορές το Πόλεμος και Ειρήνη και κατά τέσσερις όλα τα έργα του Σέξπιρ.

Το ημερολόγιο τηρείται τακτικά μέχρι και σήμερα, αναφέρει η εφημερίδα, λέγοντας πως ο Γκλαντ περιγράφει τη ζωή του με τη γυναίκα του, Μπάρμπαρα, και τα Σαββατοκύριακα προσθέτει τις φωτογραφίες.

Ενδεικτικές είναι μερικές καταχωρήσεις: Την ημέρα της δολοφονίας του Τζον Λένον το 1980, ο Γκλαντ σημειώνει, τηλεγραφικά, πως συνάντησε πολλή κίνηση γυρίζοντας από το Λούτον και χάθηκε στο Λέτσγουορθ. Στις 9 Νοεμβρίου του 1989, την ημέρα που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, ο Γκλαντ γράφει πως «βράχηκε μέχρι το κόκαλο» από τη βροχή και σταμάτησε να φάει κάτι πριν πάρει τη γυναίκα του από τη δουλειά, ώστε να μην την βάλει να μαγειρέψει.

email
Πηγή άρθρου: in.gr