Αγόρι γέννησε η Κέιτ

Αγόρι γέννησε η Κέιτ

Αγόρι γέννησε η Κέιτ

Γένους αρσενικού είναι τελικά το παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και πλέον τρίτος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσιγκτον το βρέφος ήρθε στη ζωή στις 4:24 τοπική ώρα (6:24 ώρα Ελλάδας) ώρα και ζυγίζει 3,8 κιλά.

«Η σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ, Κάθριν, δούκισσα του Κέμπριτζ, έφερε στον κόσμο ένα αγόρι, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

Η κατά κόσμον Κέιτ Μίντλετον είναι καλά και θα παραμείνει στο μαιευτήριο ως το πρωί», σύμφωνα με την βρετανική μοναρχία και το BBC.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ εισήχθη νωρίς σήμερα το πρωί στο μαιευτήριο Σεν Μέρι του Λονδίνου και αμέσως μετά άρχισε η διαδικασία του τοκετού, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Η 31 ετών Κέιτ έφθασε με αυτοκίνητο από τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θέλει να είναι μαζί με τη γυναίκα του την ώρα της γέννησης του πρώτου παιδιού τους.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, τα Ανάκτορα θα εκδώσουν ανακοίνωση όταν γεννηθεί το μωρό.

Κορυφαίοι μαιευτήρες, μεταξύ τους ο σημερινός γυναικολόγος της βασίλισσας Αλαν Φάρθινγκ, είναι παρόντες στην αίθουσα τοκετού.

Η γέννηση του τρίτου διαδόχου του Οίκου του Ουίνδσορ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, καθώς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν κατασκηνώσει επί τρείς εβδομάδες έξω από το μαιευτήριο αφού δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία του τοκετού. Τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει απλώς ότι η γέννηση του ή της διαδόχου υπολογιζόταν στα μέσα Ιουλίου.

Η βασίλισσα, η πρώτη από τη βασιλική οικογένεια και κατόπιν οι γονείς της Κέιτ θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να γιορτάσει το γεγονός με κανονιοβολισμούς (62 από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ). Η βρετανική σημαία θα υψωθεί σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Το όνομα του μωρού θα ανακοινωθεί ύστερα από αρκετές ημέρες. Οι Βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα πριν μάθουν το όνομα του Ουίλιαμ και ένα μήνα για το όνομα του Κάρολου.

email
Πηγή άρθρου: real.gr